Gotowanie dziś stało się sztuką, którą za sprawą mediów pokochała duża część Polaków, podobnie jak kiedyś taniec.
Przygotowywanie posiłków dla rodziny czy znajomych nie kojarzy się już dziś z gospodynią domową, a coraz modniejszym staje się gotowanie „na żywo” – także przez szefów kuchni w eleganckich restauracjach.
Do tego właśnie służy zaprojektowana przez Studio Rygalik mobilna stacja kulinarna.
Ze swoją kuchnią do gości może w dosłowny sposób wyjechać szef restauracji Concordia Taste.
Wszystko dzięki FoodLab wykonanemu przez Studio Rygalik we współpracy z marką Siemens.
FoodLab to w skrócie połączenie kuchni, baru, stołu, stanowiska do przeprowadzania warsztatów kulinarnych oraz spiżarni.
Konstrukcja wyposażona jest w najnowocześniejsze urządzenia wykorzystywane podczas gotowania.
Jej mobilne moduły pozwalają na dowolną aranżację – w zależności od potrzeb gotującego.
FoodLab zostało zaprojektowane na potrzeby restauracji Concordia Taste, aby jeszcze bardziej podkreślić jej przestronność i otwarty charakter.