Mobilna stacja kulinarna

Gotowanie dziś stało się sztuką, którą za sprawą mediów pokochała duża część Polaków, podobnie jak kiedyś taniec.

Przygotowywanie posiłków dla rodziny czy znajomych nie kojarzy się już dziś z gospodynią domową, a coraz modniejszym staje się gotowanie „na żywo” – także przez szefów kuchni w eleganckich restauracjach.

Do tego właśnie służy zaprojektowana przez Studio Rygalik mobilna stacja kulinarna.

Ze swoją kuchnią do gości może w dosłowny sposób wyjechać szef restauracji Concordia Taste.

Wszystko dzięki FoodLab wykonanemu przez Studio Rygalik we współpracy z marką Siemens.

FoodLab to w skrócie połączenie kuchni, baru, stołu, stanowiska do przeprowadzania warsztatów kulinarnych oraz spiżarni.

Konstrukcja wyposażona jest w najnowocześniejsze urządzenia wykorzystywane podczas gotowania.

Jej mobilne moduły pozwalają na dowolną aranżację – w zależności od potrzeb gotującego.

FoodLab zostało zaprojektowane na potrzeby restauracji Concordia Taste, aby jeszcze bardziej podkreślić jej przestronność i otwarty charakter.